Aktuálně

28.8.2019 Žhavá novinka! Mladá Boleslav bude mít vlastní útulek pro zatoulaná zvířata. A bude uprostřed lesů u hájenky v Březně a tam budou všichni coby dup! Místo je navíc mimo obydlené území, takže nikdo nebude pejsky rušit☺. A kdyby náhodou občas některý štěkl, tak ho nikdo neuslyší. Na fotografii je i Alenka Klesová, která bude mít vše na krku, a pak pomocníci, kteří chtějí pomoct se stavbou. A za rok i s venčením a děláním radosti pejskům, kteří tady najdou, doufáme, jen přechodný, domov. Na fotce je i náměstek Daniel Marek, který má realizaci pod palcem.

Zatím tady bude 15-20 kotců, místo pro ztracené kočičky, samozřejmě karanténa a zázemí pro veterinářku, kdyby byla někdy potřeba karanténa, v budoucnu psí hotel. V současné době odstartovala práce na studii budoucí podoby útulku. Souběžně s tím se zajišťují i veškerá povolení k samotné realizaci. Útulek bude sloužit jak pro psy, tak i kočky. Město chce rovněž požádat okolní obce, aby se na financování spolupodílely.

K otevření dojde příští léto. Město rovněž vybuduje i dva byty pro zaměstnance útulku, kteří se budou o zvířata starat společně s dalšími dojíždějícími pracovníky.  Jestliže půjde vše bez problémů, tak by stavební práce na novém útulku měly začít již letos na podzim.

Aktuálně mají prostory v pronájmu Lesy města Mladá Boleslav. Ty objekt nevyužívají a nápadu s útulkem daly zelenou. Pozitivně se vyjádřili i zástupci Spolku na ochranu ohrožených zvířat.

24.6.2019 Máme dobré zprávy. Vypadá to, že se podaří záměr vybudovat útulek v Mladé Boleslavi dotáhnout do konce. Podle náměstka mladoboleslavského primátora Daniela Marka by měl být už příští léto. 10. června se uskutečnilo setkání na pozemku, který vyhovuje. Je na samotě v obci Lhotky. O útulku píše i tisk.

17.11. 2018 skončila předvánoční Aukce16. Její výtěžek byl určen spolku Teplické Kočky,  http://www.teplickekocky.cz/ a také zařízení Mikeš HB, http://mikeshb.tode.cz/ Každému z nich jsme poslali po 24 tisících.

Tahle aukce byla výjimečná. Již v jejím průběhu bylo jasné, že byla pokořena  hranice 1 000 000  korun, které jsme rozdělili na pomoc zvířatům. Máme obrovskou radost, že se nám daří být spojnicí mezi všemi drobnými i většími dárci a spolky, azyly a dobrovolníky, kteří jsou závislí na dobročinnosti a darech. Děkujeme za přízeň všem, kteří se zapojují do aukcí na pomoc opuštěným zvířatům. A je nás už více než 2 000! A v novém roce pokračujeme:-)

• 17.9.2018, 16-20 hodin, Park Výstaviště, MB

Akce na podporu výstavby útulku v Mladé Boleslavi – pořádá Alena Klesová za Spolek na ochranu opuštěných zvířat a Psí škola Váš pes – Iveta Sadílková a Martin Zelený.

• Veřejná sbírka STOP MNOŽÍRNÁM stále běží, ale hledáme nového partnera/y, kteří by poskytli prostor pro umístnění kasičky (máme jich dost). Z částky, která byla doposud vybrána (Stop množírnám) jsme začali připravovat slibovanou osvětovou kampaň – natočili jsme osvětové video s Patricíí Solaříkovou. Video se právě upravuje a dabuje. Dále se připravují tiskové materiály, které budou v dopravních prostředcích informovat veřejnost o praktikách množíren, ale hlavně, jak poznat, které štěně je nabízeno k prodeji množitelem. Brzy zde najdete ukázky.

• Připravujeme pro vás zajímavé zboží a reklamní předměty, jejichž koupí podpoříte činnost našeho spolku – více na E-SHOP.

• Během příprav osvětové kampaně navázal náš spolek spolupráci s mezinárodní organizací Dogs Trust z Velké Británie.

• 17.9.2018, 16-20 hodin, Park Výstaviště, MB

„Spolek děkuje za finanční pomoc 5000 Kč na kampaň proti množírnám Nadaci na ochranu zvířat . www.ochranazvirat.cz“

právě teď běží na fcb aukce na konkrétní pomoc

31.3. 2018, Václavské nám. Demonstrace STOP TÝRÁNÍ

8

Možno je také případně přispět na transparentní účet spolku či sbírkový transparentní účet (viz kontakty).

K.Kašparová, M.Kubišová,Eva Hodek - ředitelka nadace na ochranu zvířat, místopředsedkyně spolku Alena – přátelské setkání na jedné z akcí